Rouw en verlies

Het niet meer zo zien zitten. Het gevoel er niet meer bij te horen. Geen zin om de deur uit te gaan. Snel geïrriteerd zijn. Een gespannen, onzeker en angstig gevoel. Last van lichamelijk ongemak of je opgebrand voelen.

Rouw en verlies Praktijk Psychosociale Hulpverlening Bennekom Foto Nicole Pluim

Het zijn herkenbare voorbeelden voor degenen die met een vorm van rouw en verlies te maken hebben. Rouw vanwege het verlies van partner, een kind, of andere dierbaren. Oorzaken kunnen ook zijn, de verandering van werkplek of woonomgeving. De beëindiging van een relatie.

Afscheid nemen hoort bij het leven.

Maar je hoeft dit proces niet helemaal in je eentje te doen. Met de hulp van een professionele buitenstaander, kun je de lichtheid in je leven weer terugbrengen, op jouw manier.

Rouwverwerking

Rouw raakt alle dimensies en alle niveaus van iemands leven. Het is een scala van gevoelens. Van angst en boosheid, tot schuld, verwarring en ook opluchting. Rouw herken je, wanneer je het gevoel hebt dat je aan het ‘overleven’ bent en jezelf kwijt bent.

Ook op latere leeftijd kunnen er gevoelens van eerder geleden verliezen aangeraakt worden en kan onverwerkte rouw een onaangename rol gaan spelen.

Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen.